logo

WhatsApp İletişim

 

Müdahelenin Men’i Dava Dilekçesi

...... ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİ’NE


DAVACI: (Ad, Soyadı, T.C., Adres)


VEKİLİ: (Ad, Soyadı, T.C., Adres)


DAVALI: (Ad, Soyadı, T.C., Adres)


KONU: El Atmanın Önlenmesi ve taşınmazın tahliyesi talepli dava dilekçemizdir.


DAVA DEĞERİ: …. TL


AÇIKLAMALAR:


1-     Müvekkilim ada parsel no belirtilen taşınmazı açık artttırmadan satın almıştır. İhale bedelini ödeyerek .../.../…. Tarihinde tapuda adına tescil yaptırmıştır.

2-     Davalı, bu taşınmaz üzerinde daha önceden ev, odunluk ve ağaç dikerek taşınmazı işgal etmiştir. Taşınmazı boşaltması kendisine bildirilmesine rağmen taşınmaza haksız olarak müdaheleye devam etmektedir. Zira TMK 683 gereğince; “Mülkiyet hakkının içeriği Madde 683 – Bir şeye malik olan kimse, hukuk düzeninin sınırları içinde, o şey üzerinde dilediği gibi kullanma, yararlanma ve tasarrufta bulunma yetkisine sahiptir. Malik, malını haksız olarak elinde bulunduran kimseye karşı istihkak davası açabileceği gibi, her türlü haksız el atmanın önlenmesini de dava edebilir.

3-     Davalının el atması …. gibi sebeplerle haksızdır. Müvekkilimin aynî hakkı ihlal edilmektedir. Davalının hukuka aykırı fiili ile müvekkilimin hak ihlali arasında …. illiyet bağı vardır. Bu durumda müdahelenin men’ini sağlamak için bu davayı açma zarureti hasıl olmuştur.


HUKUKÎ NEDENLER: TMK, HMK TBK ve ilgili tüm mevzuat hükümleri


HUKUKİ DELİLLER: Keşif ve bilirkişi incelemesi, taşınmazlara ait tapu kayıtları, tanık, yemin ve sair yasal deliller.


SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda açıkladığımız sebeplerle ve re’sen dikkate alınacak nedenler ile davamızın kabulüne, davalının haksız işgalinin önlenmesine ve masrafları kendisine ait olmak üzere tahliyesine, yargılama giderleri ve vekâlet ücretinin karşı tarafa yükletilmesine karar verilmesini, müvekkilimiz adına saygıyla arz ve talep ederiz. …/ …/ …

 Av. DAVACI VEKİLİ

(Ad, Soyadı, İmza)

 

EKLER:


1.


2.


3.